Forróbb víz -> több koffein?

2018. március 26. 22:11 - yoblogger

 tea-koffein-teazniyo-blog.jpeg

Egy brit tanulmány szerint észrevehető különbség alakul ki két tea koffein szintjében, ha más módon vannak elkészítve. A lényeg dióhéjban:

A fekete, zöld és oolong teáknál

  • kicsit magasabb hőmérsékletű vízzel forrázva,
  • tovább áztatva,
  • és valamivel több teát hozzáadva (pl. plusz 1 filter, vagy kanál szálas tea)


észrevehetően növelhető a tea koffeintartalma.

Ez jó hír azoknak, akik a reggeli kávéról szeretnének átállni a teázásra (ami egyébként sokkal egészségesebb), de a koffeinről nem szeretnének lemondani, ami azért lássuk be, ad egy löketet a hétfő reggelekhez. :)

Forrás: Sage Tonic

Megjegyzés: ma kaptam egy jó cikk ötletet; egy ismerősöm a kávéról teára való átállásról kérdezett, szóval hamarosan várható egy cikk a témában!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://yotea.blog.hu/api/trackback/id/tr113782356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása